Actueel

Gerda Havertong speelt een echte FURIE!

Ze is machtig en hebzuchtig, ze speelt een kreng dat even gevoelig is als giftig.

In FURIE speelt de bekende actrice Gerda Havertong de rol van Martha, een gehaaide zakenvrouw. Een vrouw die zich uitstekend staande kan houden in de zakenwereld, een wereld van mannen die zich ongemakkelijk voelen bij een succesvolle vrouw. Ze is dan wel sterk en machtig, maar verre van sympathiek. Ze mist vrienden niet en heeft alleen vijanden. In haar glorietijd beseft ze dat niet.

Ze wordt ouder en er lijkt een einde te komen aan haar successtory. Ze wordt een bitch op haar retour. Dan beginnen haar gevoelens op te spelen, want ook haar leven kent tragische momenten. De vijanden om haar heen gunnen haar het verval en bieden geen hulp. Integendeel ze zagen de poten onder haar stoel vandaan.

We zien niet alleen de ´buitenkant´ van een vrouw die weigert ten onder te gaan. We haar innerlijke strijd en de moeite die het haar kost om te accepteren dat ze niet meer aan de top staat. Of hadden we allemaal al lang door dat het leven van Martha zo niet door kon gaan? Zal daarom de keiharde buitenkant tenslotte toch een zachte pit in zich dragen en de harten van de toeschouwers winnen?

FURIE is geschreven door de jonge auteur Lucas de Waard en staat onder regie van Jacques Janssen en Gert van der Nol.

De voorstelling staat in de maanden oktober t/m december 2013 in theaters in het land.
De voorstelling werd mogelijk gemaakt dankzij steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Lira Fonds en de Gemeente Arnhem.

http://colline.nl/wp-content/uploads/2013/07/Speellijst-FURIE-1.pdf


FloraFrits

Kerst in ‘style’

Frits Hoogers is volgens kenners de Jamie Oliver onder de bloemisten. En hoe uit zich dat in de schouwburg? Juist! In een show vol entertainment, passie, vormgeving, styling, humor, bloemen en kerstballen. In voor je gevoel een paar seconden worden de meest bijzondere
creaties door deze bloemkunstenaar live tevoorschijn getoverd. Gepaard met zang, dans, muziek en special effects. Als gastvrouw treedt Gerda Havertong op. Voorafgaand aan de show zijn er lifestyle-activiteiten zoals life cooking, hair & make-up artists, een champagneproeverij, kunst, sieraden, wijn en meer. Na afloop krijgt iedere bezoeker een goodiebag. Laat al je zintuigen prikkelen!

www.florafrits.nl

Kaarten bestellen  

---------------------------------------------------------

Muzikale noot: Havertong en Snijders in de trein

Geplaatst op maandag, maart 21st, 2011 om 12:57 am in Nieuws uit Nederland

Op ‘Boekenweekzondag’ 20 maart reed er een bijzondere trein door Nederland: De verhalenvertellerstrein. Niemand minder dan Kader Abdolah zelf wast gastheer van deze trein. Andere bekende meereizende verhalenvertellers waren o.a. Gerda Havertong, Howard Komroe, Jan Terlouw, Mark Tuitert en Hanneke Groenteman.

De volle trein vertrok zondag 20 maart omstreeks 11:00 uur van station Delft en kwam omstreeks 13:00 uur aan op Utrecht Centraal. Gerda voegde met behulp van Ronald Snijders op fluit een swingende muzikale noot toe aan haar optreden in coupe nummer 4. Ze zong daarbij een tweetal bekende Surinaamse liedjes.

De verhalenvertellerstrein reed ter ere van de Boekenweek. De foto’s zijn van Ronald Snijders:
trein1
trein2

De nieuwste film uit Suriname zie je hieronder, bekijk meer opWaterkant.TV
--------------------------------

En een filmpje opgenomen voor Goodwill Media !

Afgelopen week had ik de laatste opnamedagen voor dit jaar van de beroemdste straat van Nederland waarin ik mag wonen. Yes Sesamstraat!
Het SBS 6 programma De Meest Bijzondere TV-momenten nodigt mij uit voor een gesprek naar aanleiding van mijn boek Ik Word Oma en over het fenomeen Dansende Babies op Yutube. Werd een vrolijk gesprek met de net beginnende Petra Zwaan( met reeds een behoorlijke scala aan ervaring), die me toevertrouwde dat ze het spannend vond mij te ontmoeten, want ze is met mij opgegroeid. Vond ik lief en was daar trots op.

Het Radio-intervieuw met de doorgewinterde Tineke de Nooy in haar dagelijks TinkeShowwas spits, informatief en gezellig. Mijn boek Ik Word Oma kreeg ruim aandacht en kon gewonnen worden door luisteraars bij de goede oplossing van een muziekale vraag.

Goodwill Media( geeft in eigen beheer sinds 1992 kleurboeken uit speciaal voor kinderen in Medische Kinderdagverblijven) heb ik deze week een filmpje opgenomen samen met kinderen in één van de Medische Kinderdagverblijven, om ons doel te verduidelijken en dat als clip dienst moet doen.

----------------------------

  lilly