Linken

Stichting Wiesje

Stichting Wiesje

Stichting Wiesje bouwt aan zorg voor mensen met dementie in Suriname.
Help mee!
 

"Ik zie mijn moeder weer voor me zoals ze toen was.
Die blik van verstandhouding, die was er niet.
Het leek alsof ze dwars door me heen keek.
Mijn moeder was m'n moeder niet meer"

Gerda Havertong

Stichting wiesje website


 

Uw persoonlijke reisadviseur... Thuis in de hele wereld
 

Zuléma Gilliot van Gimst - Travel Agent Almere 

Bent U het wachten bij het reisbureau en urenlang zoeken op het Internet ook zat ? Wilt u een onafhankelijk en persoonlijk reisadvies?

Als uw privé reisadviseur kan zij u adviseren bij het vinden van uw droombestemming, of die nu ver weg is of dichtbij. Een luxe hotel of liever een camping? Een excursiereis per bus of liever privé met een eigen chauffeur? Met uw bedrijf of familie op cruise of liever een weekend Vlieland? En ook voor last-minute vertrekken kan zij u van dienst zijn. Alles is mogelijk en zij zal u graag behulpzaam zijn om de juiste vakantie voor u te vinden en te boeken.

Uw persoonlijke Travel Counsellor
Zuléma Gilliot van Gimst

zulema@travelcounsellors.nl


 

Veertig jaar lang slaagde Roelof Lenten erin één van de meest smaakmakende galerieën van Nederland te beheren. Met meer dan 10.000 bezoekers en zeven à acht tentoonstellingen per jaar was en is het een bruisend middelpunt van culturele activiteiten in de breedste zin van het woord.Een rijk geilustreerde publicatie, samengesteld door kunsthistorica Roel Smit-Muller in samenwerking met Roelof Lenten, geeft een inzicht in dit bijzondere kunstcentrum. Vanaf het prille begin in Nijmegen tot de huidige lokatie in Epse bij Deventer. De velekunstenaars die hebben geëxposeerd in de met veel daglicht toegeruste, welhaast sacrale kunstgalerij Lenten passeren de revue.

Een kijkje in een niet alledaagse wereld >>

"40 jaar Kunstgalrij Lenten"
ISBN 90 400 9687 2


Na ruim een jaar van voorbereidend werk zag de stichting MI BOSIE het levenslicht op 12 januari 1989. MI BOSIE staat voor Maatschappelijke Integratie Behartiging Oudere Surinamers In Eindhoven. Het is tevens Surinaams voor "Ik kus je". Tot de doelgroep worden gerekend de 50+ Surinamers in Eindhoven, ongeacht de etnische afkomst; MI BOSIE is er dus voor alle Surinaamse Ouderen.

Zoals de naam al aangeeft behartigt MI BOSIE de maatschappelijke integratie van oudere Surinamers in Eindhoven. Dat probeert de stichting te bereiken middels:

Netwerkontwikkeling
Verbetering van de zorgstructuur
Integratie


In de proeftuin Parc Spelderholt richten wij ons op de integratie van mensen met een functiebeperking. Meedoen in de samenleving, anderen ontmoeten en uw eigen mogelijkheden ontdekken: dat is waar het om gaat. Wij dagen u uit deel te nemen aan één van onze leergangen, themaweken, -weekends of misschien zelfs –maanden. Afhankelijk van uw keuze verblijft u voor langere of kortere tijd bij ons.Muzikant Pur sang...

Optredens als: Troubadour / Minstreel (een beetje politiek geuit). Met de formatie "Hellen Gill and Friends", Muziek adviezen en Workshop: 'Omgaan met Melodie & Ritme' medewerking in een Theaterstuk van Thea Doelwijt, met Gerda Havertong (theatermaker bekend van Sesamstraat). Een Theater - Vertel programma voor jong en oud.

Nederland telt ongeveer 250.000 mensen met dementie. De belangrijkste en meest bekende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. Bij mensen met dementie gaat het functioneren van de hersenen langzaam maar zeker achteruit. Zij worden in hun dagelijks leven steeds afhankelijker van de hulp van anderen. Een zorg die jaren achtereen, soms 24 uur per dag, wordt volgehouden.Wij steunen...

Dankzij haar donateurs en sponsors ondersteunt WorldGranny op dit moment programma's gericht op ouderen in Tanzania, Zambia, Peru, India en Ghana. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende programma's en manieren waarop u betrokken kan raken.Het kleuterprogramma Sesamstraat komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en trok al na de eerste uitzending in 1969 internationaal de aandacht. De programmamakers dààr hadden een gouden formule ontwikkeld om kleuters op een aantrekkelijke manier te leren tellen en spellen. De formule bleek universeel, want inmiddels is het programma in ongeveer 140 landen te zien of te zien geweest.  rode-wall