Vervolg voorpagina

Veelzijdig, warm, realistisch en dynamisch, met deze woorden is vaak het programma van Gerda Havertong beschreven en bejubeld. Van jongs af aan heeft zij zich gemanifesteerd als een talent. Door middel van theater, t,v en radio heeft zij haar sporen verdient.

De Interieur verzorgster geschreven en gespeeld door Gerda Havertong.Een charmante, vrolijke dame, spits humoristisch, brutaal; niet gehinderd door enige gêne, met zelfspot die op satirische wijze maatschappelijke - en politieke kwesties aan de kaak stelt.

Op de planken met oa:
- Korte eenacters
- Poezie en vertellingen voor kinderen
- Voordracht van gedichten uit derde wereld literatuur in combinatie met muziek
- Een wervelende afwisseling van liederen in het Sranan Tongo en Engels met een Afro-Surinaamse stijl, conga's , contra-bas en akoestisch gitaar vormen de muzikale begeleiding.

- Tori's voor kinderen en/of volwassenen. Vertellingen uit de Wereldliteratuur. West Indische sprookjes. o.a. Medea, Antigone (in de rol van Kreon), Madre Eroïna, One Side Wall, Baantjer, Medisch Centrum West, Sesamstraat, De Fabeltjes krant, De Spin Anansi (de spin Anansi, oorspronkelijk West - Afrikaanse verhalen), Skin (een collage van vijf zwarte vrouwen), Faya (als Sjane in deze musical), Hecabe, Dans, dans dan! (een toneelstuk van Astrid Roemer), De Geest van laat maar waaien (een modern muzieksprookje) en nog veel meer.

Theater:
- All in the Family Mehlomancane.
Spannend Zuid-Afrikaans sprookje.
In de jeugdvoorstelling Mehlomancane wordt het spannende Zuid-Afrikaanse sprookje verteld over het Zulu-meisje Mehlomancane.
In deze voorstelling wordt het verhaal verteld door Gerda Havertong. De Zuid-Afrikaanse gitarist
Phola Mamba zorgde voor de muzikale begeleiding.
Vanessa Beks heeft de tekst bewerkt.
Tropentheater Amsterdam.

- de geest van laat maar waaien.
Met Gerda Havertong, Cox Habbema, Jochem Myjer en Georgina Verbaan; muziek - Laurens van Rooyen/het Collegium; verhaal - Robert Long; regie - Victor van Swaaij.

Wie kent het sprookje van Peter en de Wolf niet? Ook De geest van laat maar waaien is zo'n symphonisch sprookje. Jelle en Titia hebben hun toekomstdromen, maar hoe staat die toekomst er eigenlijk voor? Kan je nog wel leven met vervuilde lucht en volgedumpte zeeën?

De kwade geest Ajo fluistert hen in: "Ah joh, laat maar waaien, wat kan het allemaal schelen!" Zijn tegenpool is de goede geest Situs: "Zie 't eens, het kan ook anders en beter!"

De geest van laat maar waaien is een geestig, muzikaal en modern sprookje waarvan jong en oud zullen genieten!

- DANS, DANS DAN !
Een toneelstuk van Astrid Roemer , co produktie met theater aan het spui o.l.v Felix de rooy, dramaturgie Alida Neslo.

met Bo Bojoh, Gerda Havertong, Lorette van Heteren, Mike Libanon, Daniella Mercelina, Jenny Mijnhijmer, Otto Sterman.

  lilly